Bedrijfswagenpark via Truckland vervangen door Fiat Doblo’s

Enkele jaren geleden zette verkoopadviseur Michel Schroots van Truckland via Richard v.d. Berg van Seamark Group of Companies in Rotterdam als demo een Fiat Doblo in. Van den Berg was in die periode verantwoordelijk voor het be- drijfswagenpark. Een functie die inmiddels bij Michèle Korevaar ligt. Binnen het bedrijf is zij ook verantwoordelijk voor Manager Office en Marketing en weet te melden dat er inmiddels 15 Fiat Doblo’s 1.6 MultiJet in Maxi-uit- voering rijden en dat de laatst Seamark bedrijfswagens van een ander merk binnen afzienbare tijd door een Fiat vervangen zullen worden.

“Zoals aangegeven kwamen Michel en Richard enkele jaren geleden met elkaar in contact en dat resulteerde in een eerste Fiat Doblo. Die beviel goed en verklaart dat wij er nu 15 hebben. Wat voor ons als bedrijf zwaar weegt is de gunstige prijs/kwaliteit verhouding van de Doblo. Verder zijn de mannen die er mee werken er erg over te spreken biedt de SX-uitvoering veel lue en comfort. Ook wanneer een medewerker net wat langer is dan normaal. Zeker niet onbelangrijk is dat de laadruimte van de Doblo Maxi groot genoeg is voor de gereedschappen en onderdelen die wij op locatie nodig hebben. In principe komen de mannen en wagens nooit op de zaak, maar zijn altijd onderweg. In het begin kochten we bij Truckland alleen de Doblo en verzorgden zelf de bestickering, betimme- ring en de Black Box voor de kilometerregistratie. Inmiddels is het zo dat zij de juiste Fiat in de kleur wit hebben staan en dat wanneer wij er weer een nodig hebben een telefoontje genoeg is om de wagen volgens onze standaard, tijdig en bedrijfsklaar afgeleverd te krij- gen. Ze ontzorgen ons op een plezierige manier. Als bedrijf zijn wij altijd op zoek naar goede monteurs en wanneer zich dan iemand aandient, moet die ook snel mobiel kunnen zijn. Binnen onze afspraken met Truckland lukt dat prima, ook als het een echt direct besluit is met weinig tijd. Ook voor het onderhoud vallen wij volledig terug op de Rotterdamse vestiging van het dealerbedrijf. Dus alles centraal op 1 adres”, vertelt Michèle.

Seamark Group of Companies begon in 2002 klein, toen twee monteurs ervoor kozen om vanuit een dienstbetrekking in een portacabin voor zichzelf te beginnen met een reeferservicebedrijf. Gericht op het keuren, onderhouden en repareren van koelcontainers of wel Reefers genoemd. Inmiddels staat het bedrijf onder leiding van Boudewijn Ligterink en John Wiegersma en telt 85 medewerkers, waarvan het grootse deel als volledig VCA en F-Gas gecertificeerd koelmachinemonteur.