Seamark Group verhuisd naar Maasvlakte Plaza

De Seamark Group verhuist vanuit Hoogvliet naar Maasvlakte Plaza, de grootste truckparking van de Rotterdamse haven. Het bedrijf is een multidisciplinaire service voor koelcontainers (reefers). Het betrekt een kantoor op Maasvlakte Plaza.

Direct daarnaast bouwt de Seamark Group een loods op 6.000 m2 voor onderhoud, reparatie, research, ontwikkeling en opslag. Vandaag is daartoe de eerste paal geslagen. De verhuizing staat gepland voor het voorjaar van 2020.

De komst van de Seamark Group op Maasvlakte Plaza past in het beleid van het Havenbedrijf Rotterdam om een breed pallet van diensten beschikbaar te stellen aan de gebruikers ervan.

Seamark Group is een multidisciplinaire reeferspecialist met vestingen in Rotterdam en Antwerpen en heeft meer dan 100 werknemers. Twee reefertechnici hebben Seamark in 2002 opgericht als een kleine start-up die vanuit één enkele Portakabin opereerde.

“In 2015 is hier de Seamark Group uit voortgekomen. We zijn een multidisciplinair reeferservice met diverse werkmaatschappijen die elkaar aanvullen. Dit maakt onze Group ontzettend daadkrachtig. We kunnen inspringen op de nieuwste ontwikkelingen. De afgelopen jaren hebben we een sterke groei gerealiseerd. Dit jaar behandelden wij 100.000 PTI’s (dwz Pre Trip Inspections; houdt in zowel inspectie als reparatie, red.). Vandaag wordt de eerste paal geslagen en zal de reeferoperatie meteen verhuizen naar Maasvlakte Plaza. De nieuwe locatie biedt Seamark de ruimte om nog verder te groeien en ook andere bedrijfsactiviteiten te ontplooien”, aldus algemeen directeur Boudewijn Ligterink.